top of page
WOMEN'S WISDOM & WELNESS WORKSHOPS
Fit, energiek en gezond – voor, in en na de menopauze

Ben jij een vrouw van 45 of ouder?

Dan nodigen we je graag uit voor het gloednieuwe Women’s Wisdom & Wellness-traject in onze studio.

Maar liefst 5 donderdagen na elkaar verdiep je je tijdens dit traject in alle veranderingen die bij jouw levensfase horen.

Daarbij nodigen we je uit om jezelf helemaal te (her)ontdekken.

Want als je nu keuzes leert maken die écht bij je passen, vergroot je de kans dat je fit, energiek en gezond begint aan je tweede levenshelft.

Hoe je dat doet, ontdek je tijdens dit fijne traject.

Samen met Inge Delva – De Yogacoach – ga je aan de slag met theoretische informatie, zelfreflectie, meditatie, ademhalingsoefeningen en natuurlijk heel wat yoga. Van vinyasa over yin en restorative tot yoga nidra.

 

Voor wie?

  • Voor vrouwen vanaf 45

  • Een beetje yogaervaring is fijn, maar beginners zijn ook welkom

  • Heb je blessures of pijn? Laat het dan zeker weten, zodat we hiermee rekening kunnen houden.

Wat mag je verwachten?

Starten doen we in elke sessie met een woordje uitleg over het thema, een reflectieoefening of

meditatie, om daarna onze mat op te zoeken voor een aangepaste practice.

Je krijgt een pdf mee naar huis over het onderwerp van de dag, soms gecombineerd met oefeningen waar je thuis mee aan de slag kan.

16 september: omarm verandering

Na je 45e verandert er heel wat in je lichaam. Maar wat precies? En hoe ga jij daarmee om? In deze workshop spelen we met verandering. En nodigen we je uit om te reflecteren: wat doet het met je? En hoe kan je verandering nog meer omarmen in je leven? Op het einde brengt een heerlijke yoga nidra je in diepe ontspanning.

23 september: (her)ontdek jezelf

Vergeet de term ‘midlife crisis’, wij noemen het liever een ‘midlife awakening’. Weet jij nog wie je diep vanbinnen bent? Wat jou energie geeft en wat net niét? En welke waarden jij eigenlijk belangrijk vindt? Tijdens deze workshop ga je op zoek naar antwoorden. De tools: zelfreflectie, een zachte practice, een techniek die ‘flowschrijven’ heet en de diepe ontspanning van restorative yoga.

30 september: blijf flexibel, mobiel én sterk

Je lijf wil ook wat. En naarmate het ouder wordt, heeft het andere dingen nodig dan vroeger. We verkennen we de flexibiliteit van je spieren, en de mobiliteit van je gewrichten. Maar we integreren ook subtiele, haalbare krachtoefeningen die je helpen om spiermassa te behouden en je beschermen tegen osteoporose. Bang dat deze practice te intens voor je zal zijn? Niet nodig. We stemmen alles af op de deelnemers.

7 oktober: hou je brein gezond

Wist je dat er voor elke man met Alzheimer twee vrouwen zijn met dezelfde diagnose? En dat de basis daarvoor vaak gelegd wordt in wat we de perimenopauze noemen? Dat is de periode voorafgaand aan de menopauze, die wel tot 10 jaar kan duren. Gelukkig kan je zelf veel doen om je brein gezond te houden. Dat mindfulness, meditatie en yoga in deze workshop een prominente plaats innemen, mag niet verbazen.

14 oktober: herstel je nachtrust

Veel vrouwen merken dat ze vanaf hun 45e slechter beginnen te slapen. Ligt het aan opvliegers of nachtelijk zweten? Of houdt stress je wakker? We gaan op zoek naar de slaapsaboteurs in je leven, brengen je slaappatroon in kaart én zetten stappen om je slaap te herstellen. We leren je ook een set simpele yogaposes aan die je voortaan elke avond kan doen voor het slapengaan.

Prijs & praktische info

De 5 workshops vormen een traject. Volg je ze allemaal, dan weet jij straks perfect hoe je energiek en in balans begint aan de tweede helft van je leven. En heb je heel wat tools in handen om goed voor jezelf te zorgen en van daaruit slimme keuzes te maken. Volg je echter liever één of enkele workshops? Dat kan ook.

Prijs voor het traject

225 euro inclusief btw (45 euro per sessie)

Prijs voor een losse workshop

59 euro inclusief btw

Data

16, 23 en 30 september + 7 en 14 oktober 2021

Telkens van 19 – 21 uur

*. foto's gemaakt door @bynouchka bij @sportinne 

Screenshot 2021-07-14 at 14.55_edited.jpg
Screenshot 2021-08-02 at 10.29.53.png
Screenshot 2021-08-02 at 10.30.17.png
Er kan nog niets worden gereserveerd. Kom later terug.
bottom of page